Salmonella subsidieregeling vaccins 2019

Ook in 2019 kunt u een subsidie ontvangen voor kosten voor de Salmonella vaccinatie. Dit geldt voor vaccinatie van leghennen en legvermeerderingsdieren. Deze regeling wordt uitgevoerd door RVO.nl. De subsidievoorwaarden kunt u vinden op de website van RvO.

De regeling geldt met terugwerkende kracht voor plaatsingen vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019. Daarbij wordt uitgegaan van werkelijk gemaakte kosten. Er zal nooit meer subsidie worden verstrekt dan de werkelijke kosten voor de vaccindoses bedragen.

De hoogte van de subsidie hangt af van het toegepaste soort vaccin. Er zijn 2 soorten vaccins die verschillen in prijs en werkzaamheid. Pluimveehouders kunnen kiezen tussen een duurder en breder werkzaam vaccin (Salmonella Enteritidis en Salmonella Typhimurium, bijv. VacDuo of Salmovac440), of een goedkoper en beperkter werkzaam vaccin (Salmonella Enteritidis, bijv. VacE).

De hoogte van de subsidie in 2019 bedraagt:

  • € 0,078 per dier tegen Salmonella Enteritidis gevaccineerd pluimvee
  • € 0,138 per dier tegen Salmonella Enteritidis en Salmonella Typhimurium gevaccineerd pluimvee

Net als in voorgaande jaren is 50% van de uitgekeerde subsidie afkomstig van de EU. De overige 50% wordt gefinancierd via de DGF-heffing.

U kunt de subsidie voor 2019 aanvragen van 1 juli 2019 tot en met 14 januari 2020.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van RVO. Als uw hennenleverancier uw aanvraag verzorgt, kunt u ook bij hen terecht.