Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

QS: Controle-indexen voor pluimveebedrijven

15 juli 2021

De audit index biosecurity (BSI) en de audit index livestock farming (LFI) ondersteunen diereigenaren en Bündlers bij het beoordelen van varkenshouderijen. Vanaf 1 juli 2021 zijn beide auditindexen ook beschikbaar gesteld op het softwareplatform voor pluimveebedrijven.

De indexen worden berekend op basis van de resultaten van de reguliere controles. Gedefinieerde auditcriteria die van belang zijn voor biosecurity en veehouderij worden meegenomen in de berekening. De indexwaarde geeft beknopt weer of alle eisen volledig zijn geïmplementeerd. De controle-indexen kunnen een waarde bereiken tussen 100 (= alle criteria volledig vervuld / beoordeeld A) en 0 (= alle criteria niet vervuld / beoordeeld D). Alle waarden onder de 100 geven aan dat er niet volledig aan de eisen is voldaan en dat er actie moet worden ondernomen. Veehouders vinden de audit-indexen in het laatste auditrapport direct naast de informatie over de auditresultaten.

Een hoge bioveiligheidsstatus is voor alle bedrijven van groot belang om de introductie van dierziekten te voorkomen.