Nieuws

Extra aandacht voor een aantal voorschriften

Denk eraan, sinds 1 juli 2024 is het verplicht een noodstroomaggregaat te hebben!

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

In te huren/erkende bedrijven

Als IKB-deelnemer worden regelmatig (erkende) instanties en bedrijven ingehuurd voor verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld een erkend laboratorium voor het analyseren van Salmonella-monsters of een geborgde pluimveedierenarts. Hierbij een overzicht van de verschillende instanties / bedrijven:

Erkende IKB bedrijven:

Overige instanties:

  • Geborgde Pluimveedierenartsen (GPD) ‘Check register’, relevant voor IKB Kip en IKB Ei
  • GMP+ erkende voerleveranciers zoekmodule, relevant voor IKB Kip en IKB Ei
  • SecureFeed erkende voerleveranciers, relevant voor IKB Ei
  • Erkende HOSOWO-instanties, relevant voor IKB Kip, IKB Ei en IKB PSB (analyse hygienogram, monstername stalonderzoek, hygienogram en drinkwateronderzoek)
  • Register erkende laboratoria salmonella, relevant voor IKB Kip, IKB Ei en IKB PSB
  • Erkende Nederlandse laboratoria analyse drinkwateronderzoek, relevant voor IKB Kip en IKB Ei
    Disclaimer – Let op: dit overzicht is enkel als service richting de pluimveehouder. Ga altijd zelf na of het laboratorium ten tijde van het inschakelen voor de analyse van het drinkwateronderzoek een geldig accreditaat (NEN-EN-ISO 17025) heeft en veedrinkwater of drinkwater in de scope heeft. Ook moet er minimaal één bacteriologisch en één chemische parameter in de scope opgenomen zijn voor analyse drinkwateronderzoek.

Trainingen: