Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Deelname en tarieven

Niet-IKB Ei erkende bedrijven in de legsector kunnen zich aanmelden voor het programma zelfcontrole pluimvee, door de onderstaande stappen te volgen:

  • Lees de Algemene Voorwaarden zelfcontrole pluimvee zorgvuldig door;
  • Heeft u vragen, neem contact met ons op via info@avined.nl of 088-998 4340;
  • Vul de deelnemersovereenkomst Zelfcontrole pluimvee in en verstuur deze naar info@avined.nl.
  • AVINED neemt contact met u op over de verdere uitvoering van het programma.

Tarieven
Deelname aan het monitoringsprogramma zelfcontrole AVINED legsector is vrijwillig.
De deelnemersbijdrage voor het programma bedraagt per deelnemend KIPnummer €2.000,- excl. BTW per jaar. De kosten voor deelname zijn opgebouwd uit de kosten voor uit te voeren analyses door het laboratorium, de monsternames door de Certificerende Instanties bij het pakstation en kosten voor coördinatie van uitvoering van het programma.
De kosten voor bevestigingsonderzoek en aanvullende monsternames en analyses na een verdenking, worden apart berekend en vallen niet onder de genoemde deelnemersbijdrage.

In vergelijking met een deelnemersbijdrage aan IKB Ei (incl. deelname MKS IKB Ei) van €570,- excl. BTW (primaire bedrijven), liggen de kosten voor een afzonderlijke deelname aan het monitoringsprogramma zelfcontrole AVINED legsector hoger. IKB Ei deelnemers worden tijdens de IKB Ei controles al uitgebreid gecontroleerd op inzet van toegestane middelen en producten en andere zaken gerelateerd aan voedselveiligheid. Zodoende is de kans op het aantreffen van residuen kleiner en hier is de frequentie qua monstername op ingericht. Ook worden de kosten voor het programma Monitoring Kritische Stoffen IKB Ei betaald door álle deelnemers aan IKB Ei. Het is zodoende een collectief gedragen programma. Door het hoge deelnemersaantal liggen de kosten per deelnemer aan het programma lager bij IKB Ei.
Het monitoringsprogramma zelfcontrole AVINED legsector volgt de werkwijze van het bestaande programma Monitoring Kritische Stoffen IKB Ei. Het voorbereidende werk vindt plaats binnen IKB Ei. Hierdoor wordt er zo kostenefficiënt mogelijk gewerkt.

Downloads

Algemene Voorwaarden Zelfcontrole pluimvee
Deelnemersovereenkomst Zelfcontrole pluimvee