Nieuws

 • 02 dec

  Terugkijken webinar ‘Vogelgriep in Nederland: update en biosecurity-tips’

  Royal GD heeft in samenwerking met AVINED een webinar georganiseerd voor pluimveehouders, dierenartsen en andere erfbetreders over vogelgriep en een goede bedrijfshygiëne. In dit nieuwsbericht meer over het terugkijken van deze webinar én het intrekken van 10 kilometerzones waar eerder hoogpathogene vogelgriep is vastgesteld.

 • 28 nov

  Vogelgriep vastgesteld bij een hobby pluimveelocatie in Mijdrecht (28 november)

  In Mijdrecht is bij een hobby pluimveelocatie vogelgriep vastgesteld (H5) vastgesteld.

 • 27 nov

  Procedures vervoer pluimvee of producten binnen 10-kilometerzones

  Hier vindt u een overzicht van de procedures die gevolgd moeten worden om pluimvee of producten van pluimvee te vervoeren uit een (beschermings- of) toezichtsgebied waar hoogpathogene vogelgriep is vastgesteld.

 • 27 nov

  WBVR-deskundigen: risico op vogelgriepbesmettingen is zeer hoog (27 november)

  Het risico voor de Nederlandse commerciële pluimveehouderij om besmet te raken met hoog pathogene aviaire influenza (HPAI) wordt ingeschaald als zeer hoog.

 • 27 nov

  Letselpercentage invullen in MijnAVINED

  Het letselpercentage aan de kuikens zegt iets over de kwaliteit van het proces tussen stal en slachthaak. Letsel wordt veroorzaakt door verschillende handelingen aan het dier tijdens dit proces. Het is van belang om bewust te zijn van verschillen en overeenkomsten tussen pluimveebedrijven, vangploegen, transporteurs en slachterijen op dit gebied. In de samenwerking tussen deze partijen schuilt de kracht om tot verbetering te komen. De eerste stap hierin is het verzamelen van gegevens.

 • 27 nov

  Webinar ‘Vogelgriep in Nederland: update en biosecurity-tips’

  Royal GD en AVINED organiseren op 1 december van 13.00 tot 14.00 uur een webinar speciaal voor pluimveehouders, dierenartsen en andere erfbetreders. Tijdens het webinar kunt u antwoord krijgen op uw vragen over vogelgriep en een goede bedrijfshygiëne.

  In Nederland is sinds oktober 2020 bij wilde vogels en bedrijven die commercieel pluimvee houden vogelgriep ontdekt. Bij de wilde vogels gaat het o.a. om het zeer besmettelijke type H5N8, bij de bedrijven gaat het om een variant van H5 maar is nog niet duidelijk welke.

 • 27 nov

  Lijst met dagelijkse mortaliteit verplicht aanleveren aan slachterij vanaf 1 januari 2021

  Heeft u als vleeskuikenhouder een bezettingsdichtheid van meer dan 33kg/m3? Dan moet u vanaf 1 januari 2021 bij de slachterij een lijst aanleveren met de dagelijkse mortaliteit van uw koppel. Dit is aanvullend op het melden van het gecumuleerde dagelijkse mortaliteitscijfer via het VKI-formulier. Deze verplichting komt voor uit Europese wetgeving en wordt door de NVWA vanaf 1 januari 2021 gehandhaafd.

 • 27 nov

  Factsheets pluimveesector gepubliceerd

  Op verzoek van AVINED en met ondersteuning vanuit het Fonds pluimveebelangen heeft Wageningen Economic Research de feiten en cijfers verzameld in de pluimveesector. Het doel van deze factsheets is om helder inzichtelijk te maken welke cijfers voor welke thema’s beschikbaar zijn. Deze factsheets geven een globaal overzicht per thema, waarbij een keuze is gemaakt in welke data gepresenteerd wordt.

 • 27 nov

  Update AVINED website

  Momenteel wordt een update voorbereid voor de AVINED, PLUIMNED en OVONED website. Het doel is om de website gebruiksvriendelijker te maken. Zo wordt informatie makkelijker te vinden en wordt alle informatie zoveel mogelijk geactualiseerd. De website zal op thema’s worden ingedeeld, waardoor er 1 homepage ontstaat voor de activiteiten van AVINED, OVONED en PLUIMNED. verwachting De nieuwe website wordt in januari 2021 gelanceerd.

 • 24 nov

  Update vogelgriep - O.a. webinar vogelgriep en nieuwe informatie knelpunten 10-kilometergebieden

  Meer informatie over: webinar vogelgriep, knelpunten 10-kilometergebieden en verplichting 2e R&O vervoersmiddelen uit diverse landen

 • 24 nov

  Aanmelden: webinar ‘Vogelgriep in Nederland: update en biosecurity-tips’

  Royal GD en AVINED organiseren op 1 december van 13.00 tot 14.00 uur een webinar speciaal voor pluimveehouders, dierenartsen en andere erfbetreders.

 • 22 nov

  Vogelgriep bij pluimveebedrijf in Hekendorp

  In Hekendorp (gemeente Oudewater, provincie Utrecht) is bij een leghennenbedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep.

Pagina's