Card image cap

Fusie pluimvee stichtingen

3 januari 2022

Stichting OVONED en Stichting PLUIMNED zijn gefuseerd in Stichting AVINED. Stichting AVINED zal doorgaan als dé erkende brancheorganisatie voor de gehele Nederlandse pluimveesector.

Card image cap

Brief aan informateur: Onze pluimveesector is het meest vooruitstrevend in de wereld!

7 oktober 2021

Lees hier de brief die de pluimveeorganisaties COBK, LTO/NOP, NVP, Anevei en NEPLUVI, verenigd in AVINED, hebben gestuurd aan de informateurs.

Card image cap

Pluimveesector luidt de noodklok over vangmethode

9 juni 2021

Op 3 juni jl. heeft de pluimveesector van de NVWA te horen gekregen dat zij gehoor zullen geven aan de uitspraak van de voorzieningenrechter in de zaak die Wakker Dier heeft aangespannen. Die uitspraak betekent dat LNV/NVWA moet gaan onderzoeken of drie pluimveeservicebedrijven bij het vangen van pluimvee de EU-Transportverordening overtreden door pluimvee bij de

Card image cap

Internetconsultatie handelsnormen

12 maart 2021

Op verzoek van de belangenbehartigers heeft AVINED vanuit de Nederlandse pluimveesector een reactie op de internetconsultatie handelsnormen ingediend.

Card image cap

Jaarplan 2021 gepubliceerd

18 december 2020

Benieuwd naar deze plannen en andere activiteiten binnen AVINED, PLUIMNED en OVONED? Bekijk dan het jaarplan.

Card image cap

Jaarplannen OVONED 2020 gepubliceerd

3 juli 2020

OVONED houdt zich o.a. bezig met het afronden van de versterking van IKB Ei, meer communicatie over de meerwaarde van IKB én het optimaliseren van de controles.

Card image cap

Jaarplannen 2020 gepubliceerd

7 mei 2020

Waar houdt AVINED zich in 2020 mee bezig? De plannen en activiteiten voor 2020 zijn nu terug te vinden in de jaarplannen

Card image cap

Wijziging exportcertificering voor fok- en gebruikspluimveebedrijven

28 april 2020

Vanwege de coronasituatie wijzigt de certificering voor de export van fok- en gebruikspluimvee naar andere EU-landen of derde landen.

Card image cap

Exportcertificering op afstand

7 april 2020

De NVWA heeft gemeld dat in verband met corona de certificering van eendagskuikens en broedeieren voor de export op afstand zal gebeuren.

Card image cap

Pluimveehouders gezocht voor LNV Community

23 januari 2020

Het ministerie van LNV zoekt veehouders, akkerbouwers en tuinders die willen meedenken over landbouwbeleid. Zij kunnen zich aanmelden voor de LNV Community.