Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Aanmelden: webinar ‘Vogelgriep in Nederland: update en biosecurity-tips’

24 november 2020

Royal GD en AVINED organiseren op 1 december van 13.00 tot 14.00 uur een webinar speciaal voor pluimveehouders, dierenartsen en andere erfbetreders. Tijdens het webinar kunt u antwoord krijgen op uw vragen over vogelgriep en een goede bedrijfshygiëne.

De onderwerpen en sprekers van de webinar zijn:

  • Aftrap door Eric Hubers (voorzitter AVINED)
  • Vogelgriep in Nederland, Nancy Beerens (WBVR)
  • Bedrijfshygiëne: wat kunt u doen als pluimveehouder, Anneke Feberwee (GD)
  • Klinisch beeld: wanneer denk je aan vogelgriep, Teun Fabri (GD)
  • Wat te doen als je vogelgriep niet kunt uitsluiten, Marieke Augustijn (GD)

Uiterst hygiënisch werken nu van extra belang

In Nederland is sinds oktober 2020 bij wilde vogels en bedrijven die commercieel pluimvee houden vogelgriep ontdekt. Bij de wilde vogels gaat het o.a. om het zeer besmettelijke type H5N8, bij de bedrijven gaat het om een variant van H5 maar is nog niet duidelijk welke. Het is dus van belang om uiterst hygiënisch te werken en direct en juist te handelen bij een verdenking. Tijdens dit webinar gaan we hier dieper op in.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het webinar via:

https://royalgd.webinargeek.com/vogelgriep

U ontvangt na aanmelding een link. Aan het webinar zijn geen kosten verbonden.