Nieuws

Vogelgriep op Duits pluimveebedrijf - beperkingsgebied in Nederland (02-07-24)

Op een legpluimveebedrijf In Bad Bentheim net over de grens in Duitsland is vogelgriep vastgesteld.  Duitsland heeft een beperkingszone ingesteld dat deels in Nederland valt.

EU-doelstelling legsector in 2023 overschreden

De EU stelt doelstellingen voor het maximaal percentage Salmonella besmette koppels in een lidstaat. Op onze website kunt u lezen naar welke serotypes gekeken wordt voor de verschillende schakels. Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, lag het aantal Salmonellabesmettingen in de Nederlandse legsector al jaren onder de doelstelling van de EU.

Salmonellabesmettingen in de legsector, wat kunt u doen?

Sinds de zomer van 2023 is er sprake van een stijging in het aantal Salmonellabesmettingen (m.n. Salmonella Enteritidis; S.E.) op legpluimveebedrijven. Zoals in dit bericht te lezen is, heeft dit geleid tot het overschrijden van de EU doelstelling van 2%. Hoewel deze overschrijding geen directe gevolgen heeft voor de monitoring van Salmonella, is het belangrijk

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Änderungen im IKB Kip ab 1. Juni 2023

6 juli 2023

Gerne möchten wir Sie noch einmal auf die Änderungen im IKB Kip-Zertifizierungssystem hinweisen. Die Änderungen treten zum 1. Juni 2023 in Kraft. Sie wurden darüber schon früher einmal mit einem Schreiben (vom 17. Mai 2023) informiert. Alle Änderungen in den Vorschriften sind auf der Website markiert. Darüber hinaus sind alle neuen Fassungen online zu finden. Bitte lesen Sie sich die Änderungen und die neuen Fassungen sorgfältig durch, die Änderungen können einen Einfluss auf Ihr Betriebsmanagement haben. Haben Sie Fragen zu den Änderungen oder haben Sie das Schreiben mit den Änderungen nicht per Post erhalten? Teilen Sie uns dies bitte unter info@ikbkip.nl mit.

IKB Kip Zertifizierungssystem