Nieuws

EU-doelstelling legsector in 2023 overschreden

De EU stelt doelstellingen voor het maximaal percentage Salmonella besmette koppels in een lidstaat. Op onze website kunt u lezen naar welke serotypes gekeken wordt voor de verschillende schakels. Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, lag het aantal Salmonellabesmettingen in de Nederlandse legsector al jaren onder de doelstelling van de EU.

Salmonellabesmettingen in de legsector, wat kunt u doen?

Sinds de zomer van 2023 is er sprake van een stijging in het aantal Salmonellabesmettingen (m.n. Salmonella Enteritidis; S.E.) op legpluimveebedrijven. Zoals in dit bericht te lezen is, heeft dit geleid tot het overschrijden van de EU doelstelling van 2%. Hoewel deze overschrijding geen directe gevolgen heeft voor de monitoring van Salmonella, is het belangrijk

Teleurstellende uitspraak CBb over vangen van pluimvee

Ondanks de inzet vanuit AVINED in een collectieve juridische procedure heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in haar uitspraak van 4 juni 2024 aangegeven dat pluimvee niet aan de poten mag worden opgetild om ze in een krat of container te plaatsen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Praktische Checkliste für Ihre IKB Kip-Kontrolle

29 juni 2020

Für jedes Glied wurden für IKB Kip Checklisten entwickelt. Diese Listen bieten einen Überblick über die Dokumente, die Sie bei einer IKB Kip-Kontrolle zur Hand haben müssen. So sind Sie gut vorbereitet, haben die richtigen Dokumente zur Hand und die Kontrolle kann effizienter durchgeführt werden.

 

Die Dokumente für die Kontrolle dürfen Sie sowohl digital als auch ausgedruckt vorlegen. Hinter jedem Dokument sehen Sie, auf welche Vorschrift es sich bezieht. Die Checklisten sind hier zu finden. Die vollständigen aktuellen Vorschriftenlisten finden Sie jederzeit im Zertifizierungssystem.

 

Wir sind stets darum bemüht, die IKB Kip-Teilnehmer zu unterstützen. Deshalb bieten wir Ihnen neben diesen Checklisten verschiedene Formularvorlagen an wie das Hygienekonzept und eine Formularvorlage für die Legionellendokumentation.

 

Checklisten IKB Kip