Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Veel gestelde vragenlijst over vogelgriep

5 november 2020

AVINED heeft een veel gestelde vragenlijst opgesteld over de vogelgriepuitbraken in Nederland. Het is een dynamische lijst die regelmatig aangepast wordt, als de situatie hierom vraagt. Ondanks dat de lijst met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is opgesteld, kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en kunnen gebruikers geen aanspraak maken op de juistheid en volledigheid van de inhoud. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de helpdesk van AVINED (info@avined.nl | 088 – 998 4340).

Waar kan ik de lijst vinden?

Onderaan deze webpagina kunt u de veel gestelde vragenlijst bekijken. Het staat in een lijst ‘Bestand’ onderaan de hygiëneprotocollen. Zo heeft u altijd de meest actuele versie voor handen.