Nieuws

Screening en kadaverbemonstering in plaats van preventief ruimen

In de plaats van preventief ruimen komt een dagelijkse screening en een kadaverbemonstering in een 3 km-zone rond het besmette bedrijf in het pluimveedichte gebied.

Niet meer (standaard) preventief ruimen bij vogelgriep in pluimveedichte gebieden

Het ministerie van LNV heeft het beleid van preventief ruimen van bedrijven bij vogelgriepbesmettingen gewijzigd.

Intrekking ophokplicht in regio 19 en versoepeling verbod bezoek pluimveestallen (30-08-23)

Het ministerie van LNV heeft besloten de ophokplicht met ingang van 31 augustus 2023 ook in regio 19 (De Peel) in te trekken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Veel gestelde vragenlijst over vogelgriep

5 november 2020

AVINED heeft een veel gestelde vragenlijst opgesteld over de vogelgriepuitbraken in Nederland. Het is een dynamische lijst die regelmatig aangepast wordt, als de situatie hierom vraagt. Ondanks dat de lijst met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is opgesteld, kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en kunnen gebruikers geen aanspraak maken op de juistheid en volledigheid van de inhoud. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de helpdesk van AVINED (info@avined.nl | 088 – 998 4340).

Waar kan ik de lijst vinden?

Onderaan deze webpagina kunt u de veel gestelde vragenlijst bekijken. Het staat in een lijst ‘Bestand’ onderaan de hygiëneprotocollen. Zo heeft u altijd de meest actuele versie voor handen.