Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Vogelgriep vastgesteld bij wilde zwanen in Kockengen

22 oktober 2020

In Kockengen (Utrecht) is bij twee wilde knobbelzwanen vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een hoogpathogene variant van vogelgriep (HPAI van het serotype H5N8). Minister Schouten heeft de deskundigengroep dierziekten gevraagd deze bevinding te beoordelen. Daarna bepaalt minister Schouten of – en zo ja, welke – vervolgstappen nodig zijn. AVINED roept u op extra alert te zijn op de bioveiligheid van uw bedrijf.

De deskundigengroep zal vandaag (21 oktober) in kaart brengen wat het risico is voor een pluimveebedrijf om besmet te raken met hoogpathogene vogelgriep. Minister Schouten zal daarna bepalen of – en zo ja, welke – vervolgstappen nodig zijn. AVINED houdt u hiervan op de hoogte.

Hetzelfde hoogpathogene vogelgrieptype is de afgelopen maanden tientallen keren vastgesteld in Rusland en Kazachstan, zowel in het wild als bij pluimveehouderijen. Klik hier voor tips voor een goede bioveiligheidsstatus op uw bedrijf.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met AVINED: info@avined.nl | 088 998 4340.