Nieuws

Afvoermogelijkheden beperkingsgebied Putten (5 december 2023)

Vanaf heden is afvoer van consumptie-eieren en vleeskuikens uit het beperkingsgebied Putten onder voorwaarden weer mogelijk.

Vogelgriep vastgesteld bij legbedrijf in Putten (2 december 2023)

Het ministerie van LNV meldt dat in Putten (gemeente Putten, provincie Gelderland) vogelgriep is vastgesteld op een leghennenbedrijf.

IKB Kip - Jaarplan en deelnemersbijdrage 2024

Het jaarplan en de deelnemersbijdrage 2024 voor IKB Kip zijn vastgesteld.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Vogelgriepsituatie onrustig; virus Renswoude is nieuwe H5N1-variant (17 november 2023)

17 november 2023

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) heeft het virus van de uitbraak in Renswoude onderzocht en heeft geconstateerd dat het opnieuw gaat om een hoogpathogeen H5N1-virus, maar wel een nieuwe variant hiervan. WBVR meldt ook dat sinds november 2023 een toename wordt gezien in sterfte van eenden en ganzen die zijn besmet met dezelfde nieuwe variant. In Nederland, maar ook in andere EU-landen zijn de afgelopen week ook nieuwe gevallen van vogelgriep bij professionele pluimveebedrijven en hobbyhouders gemeld.

Bericht WBVR

Blijf alert!
De vogelgriepsituatie is weer onrustig. Alle pluimveehouders, erfbetreders, transporteurs en overige bedrijven in de pluimveesector worden gevraagd om alle bioveiligheidsmaatregelen strikt uit te voeren. Volg ook de hygiëneprotocollen op, zoals het bezoekersprotocol .