Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Vogelgriepsituatie onrustig; virus Renswoude is nieuwe H5N1-variant (17 november 2023)

17 november 2023

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) heeft het virus van de uitbraak in Renswoude onderzocht en heeft geconstateerd dat het opnieuw gaat om een hoogpathogeen H5N1-virus, maar wel een nieuwe variant hiervan. WBVR meldt ook dat sinds november 2023 een toename wordt gezien in sterfte van eenden en ganzen die zijn besmet met dezelfde nieuwe variant. In Nederland, maar ook in andere EU-landen zijn de afgelopen week ook nieuwe gevallen van vogelgriep bij professionele pluimveebedrijven en hobbyhouders gemeld.

Bericht WBVR

Blijf alert!
De vogelgriepsituatie is weer onrustig. Alle pluimveehouders, erfbetreders, transporteurs en overige bedrijven in de pluimveesector worden gevraagd om alle bioveiligheidsmaatregelen strikt uit te voeren. Volg ook de hygiëneprotocollen op, zoals het bezoekersprotocol .