Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Benchmarkrapporten antibiotica zijn vernieuwd

11 augustus 2020

Elk kwartaal ontvangt u van AVINED een benchmarkrapport over het antibioticagebruik op uw bedrijf. In samenwerking met een aantal van uw collega-vleeskuikenhouders heeft AVINED de rapportages vernieuwd. Wat is er veranderd?

  • Via een ‘snelheidsmeter’ is het gebruik op uw bedrijf gevisualiseerd;
  • Landelijk gemiddelde is zo relevant mogelijk gemaakt voor uw bedrijfstype;
  • Grafieken en tabellen zijn versimpeld voor snel inzicht in het gebruik op uw bedrijf.

Deze vernieuwde versie zorgt voor meer en beter inzicht in het antibioticagebruik op uw bedrijf. Half augustus is het weer zo ver: dan ontvangt u een benchmarkrapportage, geheel in de nieuwe stijl. De rapportages zijn dan ook digitaal beschikbaar via ‘Mijn AVINED’, onder ‘Mijn documenten’.

Heeft u vragen over de nieuwe rapportage? Neem dan per e-mail contact op met AVINED.