Nieuws

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Brief I&R-gegevens vleeskuikenhouders

14 augustus 2020

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verstuurt rond zaterdag 15 augustus opnieuw een brief aan vleeskuikenhouders. Dit bericht vraagt houders hun I&R-gegevens te controleren en waar nodig aan te passen of aan te vullen. Naast die brief wordt er een overzicht verstuurd met de gemelde verplaatsingen tussen 1 januari 2019 en 30 juni 2020 en of deze op tijd gemeld zijn.

De brief van dit weekend kunt u gebruiken als hulpmiddel om te kijken of u al voldoet aan uw I&R verplichtingen. Wij raden u aan om de berichtgeving van de RVO goed te bekijken en de mogelijke aanpassingen door te geven in MijnAVINED.