Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Corona: Hoe pas ik de RIVM adviezen toe in het werk op pluimveebedrijven?

7 april 2020

Op dit moment voert uw zoals gewoonlijk uw werkzaamheden uit op pluimveebedrijven. Dit kan vragen oproepen: Hoe ga ik op de werklocatie om met de adviezen van het RIVM? Hoe regel ik verantwoord vervoer naar de werklocatie? Een aantal zaken die u kan doen zijn:

  • Houdt 1.5 meter afstand waar mogelijk; We snappen dat dit niet altijd even makkelijk is. Probeer dit advies zo goed mogelijk te volgen door te kijken hoe u processen eventueel anders kan inrichten.
  • Bekijk alternatieve vervoersmogelijkheden; Ga bijvoorbeeld met meer busjes naar de pluimveehouder of met eigen auto’s.

De NVPSB geeft op haar website meer uitleg over de corona-maatregelen en adviezen voor pluimveeservicebedrijven hoe deze in te vullen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Pluimveehouders zijn via de IKB Ei- en IKB Kip-nieuwsbrief gevraagd om rekening te houden met bezoekers van hun bedrijf. Dit door o.a. voldoende ruimte te bieden voor het verkleden en om pauze te houden. Eigen medewerkers en bezoekers kunnen het beste apart werken. Verder dienen zij er zoals altijd voor de zorgen dat er plekken zijn om handen te wassen en te desinfecteren.