Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Informatiebijeenkomst IKB PSB 12 december 2019

14 januari 2020

Op 12 december was een twintigtal IKB PSB-bedrijven aanwezig bij de bijeenkomst waarin is gesproken over de ontwikkelingen binnen IKB PSB.

Gestart is met een stukje achtergrondinformatie: hoe is IKB PSB ontstaan en wie vraagt om IKB PSB? IKB Ei en IKB Kip verwijzen voor externe borging pluimveeservicebedrijven naar IKB PSB. IKB Ei en IKB Kip maken voor de externe borging ook gebruik van andere keurmerken, zoals GMP+ (diervoerleverancier), HOSOWO (monsternames op pluimveebedrijven) en de Geborgde Pluimvee Dierenarts. IKB PSB is één van de spelers.

IKB PSB heeft de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Er is ook veel politieke aandacht voor. IKB PSB heeft haar systeem versterkt op onder andere onderstaande thema’s:

  • Verantwoord en geborgd gebruik van middelen
  • Signalering en afhandeling van incidenten
  • Opzet organisatiestructuur (bijv. door aanstellen onafhankelijk voorzitter)
  • Toezicht op Certificerende Instantie

Er is gesproken met de aanwezige IKB PSB-bedrijven welke koers er het komende jaar zal worden uitgezet. Hierover zijn ideeën, ervaringen en gedachtes met elkaar uitgewisseld. Speerpunt is de inzet op een degelijke controle bij de IKB-pluimveehouder. In het eerste kwartaal vindt er een themamiddag met de controleurs bij IKB PSB plaats. Eenzelfde opzet wordt ook voorgesteld voor IKB Ei- en IKB Kip-controleurs.

Begin 2020 wordt u geïnformeerd over welke stappen IKB PSB nog wil gaan zetten en wat de deelnemersbijdrage voor 2020 is.

We zijn daarnaast voornemens om eind 2020 eenzelfde bijeenkomst te organiseren voor alle IKB PSB-bedrijven.