Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Niet IKB PSB erkend reinigingsbedrijf actief

10 juni 2022

Controleer altijd het IKB PSB-register

IKB wil deelnemers waarschuwen voor een reinigingsbedrijf uit de omgeving Emmen, dat zich onterecht voordoet als IKB PSB erkend bedrijf.  Dit bedrijf maakt onder meer onterecht gebruik van het IKB PSB keurmerk. Wij hebben al acties ondernomen richting dit bedrijf.

Wij adviseren u om altijd de registers te raadplegen, voordat u een extern bedrijf inschakelt! Een overzicht van alle IKB PSB erkende bedrijven kunt u hier vinden.

Let op bij de volgende situaties:

  • Geeft een pluimveeservicebedrijf aan bezig zijn met certificering voor bijvoorbeeld de activiteit reinigen, maar kunt u het bedrijf niet vinden op het IKB PSB register? Dan is het inzetten van dit bedrijf in strijd met IKB PSB. Het bedrijf voldoet niet aantoonbaar aan de kwaliteitseisen van IKB PSB en u loopt het risico op een afwijking tijdens de IKB-controle.
  • Laat het bedrijf certificaten uit het verleden zien, bijvoorbeeld op de website, maar staat het niet op het IKB PSB-register? Dan is het inzetten van dit bedrijf in strijd met IKB. Het is mogelijk dat het bedrijf in het verleden IKB PSB geaccepteerd is geweest, maar de erkenning heeft verloren.
  • Zet het bedrijf het IKB PSB keurmerk op zijn website, controleer dan altijd ook het IKB PSB register.

Tot slot
Mocht u twijfelen over het inzetten van een bedrijf, neemt u dan gerust contact op met IKB Kip via info@ikbkip.nl. Als u zaken opvallen, bijvoorbeeld van onjuist of afwijkend handelen, dan kunt u dit (anoniem) melden via het Meldpunt IKB.