Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Aankondiging informatiebrief verhoogde tarieven DGF 2023

16 november 2022

Als pluimveehouder of broederij betaalt u mee aan het Diergezondheidsfonds (DGF). U krijgt daarvoor een heffing vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO heeft aangekondigd dat de DGF-tarieven voor pluimvee in 2023 flink hoger worden. Deze verhoging is het gevolg van de hoge bestrijdingskosten rondom vogelgriep en mycoplasma*. U ontvangt van RVO op 19 november meer informatie over de verhoging en de tarieven  voor uw bedrijf. Voor vragen kunt u bij RVO terecht via deze website of 088 042 42 42 (lokaal tarief).

*In de DGF-heffing voor 2023 is niet het maximale bedrag opgenomen dat de pluimveesector moet bijdragen aan de bestrijding van vogelgriep in de periode 2020 t/m 2024. Een deel van de kosten voor de bestrijding van vogelgriep zal nog worden verrekend in de tarieven voor 2024.