Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Tips for the IKB Kip inspection

24 januari 2023

We want to give you some tips to avoid rejection, based on regulations that have had the most deviations.

  1. Poultry farmers: At least once every 12 months (365 days), perform a drinking water inspection in accordance with the HOSOWO scheme (Regulation F15). This inspection must be performed by the veterinarian with whom the poultry farmer has an IKB agreement, or by a recognised HOSOWO authority. Good drinking water is crucial for healthy animals and safe products.
  2. Broiler farmers: Do not forget to inform the relevant loading team in writing and within 4 days after delivery, of the percentage of injuries (Regulation VC16). It is important that all results, both good and bad, are reported. The respective loading crew can use this data to improve the process of catching and loading.
  3. Poultry farmers: Every year (365 days), all IKB Kip participants with a poultry farm must complete the hygiene scan (Regulation J20). At the end of the scan, points of attention are suggested that you can use to improve company hygiene. Click here to complete the hygiene scan.