Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Aankondiging informatiebrief verhoogde tarieven DGF 2023

16 november 2022

Als pluimveehouder of broederij betaalt u mee aan het Diergezondheidsfonds (DGF). U krijgt daarvoor een heffing vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO heeft aangekondigd dat de DGF-tarieven voor pluimvee in 2023 flink hoger worden. Deze verhoging is het gevolg van de hoge bestrijdingskosten rondom vogelgriep en mycoplasma*. U ontvangt van RVO op 19 november meer informatie over de verhoging en de tarieven  voor uw bedrijf. Voor vragen kunt u bij RVO terecht via deze website of 088 042 42 42 (lokaal tarief).

*In de DGF-heffing voor 2023 is niet het maximale bedrag opgenomen dat de pluimveesector moet bijdragen aan de bestrijding van vogelgriep in de periode 2020 t/m 2024. Een deel van de kosten voor de bestrijding van vogelgriep zal nog worden verrekend in de tarieven voor 2024.