Nieuws

Screening en kadaverbemonstering in plaats van preventief ruimen

In de plaats van preventief ruimen komt een dagelijkse screening en een kadaverbemonstering in een 3 km-zone rond het besmette bedrijf in het pluimveedichte gebied.

Niet meer (standaard) preventief ruimen bij vogelgriep in pluimveedichte gebieden

Het ministerie van LNV heeft het beleid van preventief ruimen van bedrijven bij vogelgriepbesmettingen gewijzigd.

Intrekking ophokplicht in regio 19 en versoepeling verbod bezoek pluimveestallen (30-08-23)

Het ministerie van LNV heeft besloten de ophokplicht met ingang van 31 augustus 2023 ook in regio 19 (De Peel) in te trekken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Aankondiging informatiebrief verhoogde tarieven DGF 2023

16 november 2022

Als pluimveehouder of broederij betaalt u mee aan het Diergezondheidsfonds (DGF). U krijgt daarvoor een heffing vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO heeft aangekondigd dat de DGF-tarieven voor pluimvee in 2023 flink hoger worden. Deze verhoging is het gevolg van de hoge bestrijdingskosten rondom vogelgriep en mycoplasma*. U ontvangt van RVO op 19 november meer informatie over de verhoging en de tarieven  voor uw bedrijf. Voor vragen kunt u bij RVO terecht via deze website of 088 042 42 42 (lokaal tarief).

*In de DGF-heffing voor 2023 is niet het maximale bedrag opgenomen dat de pluimveesector moet bijdragen aan de bestrijding van vogelgriep in de periode 2020 t/m 2024. Een deel van de kosten voor de bestrijding van vogelgriep zal nog worden verrekend in de tarieven voor 2024.