Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Aankondiging informatiebrief verhoogde tarieven DGF 2023

16 november 2022

Als pluimveehouder of broederij betaalt u mee aan het Diergezondheidsfonds (DGF). U krijgt daarvoor een heffing vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO heeft aangekondigd dat de DGF-tarieven voor pluimvee in 2023 flink hoger worden. Deze verhoging is het gevolg van de hoge bestrijdingskosten rondom vogelgriep en mycoplasma*. U ontvangt van RVO op 19 november meer informatie over de verhoging en de tarieven  voor uw bedrijf. Voor vragen kunt u bij RVO terecht via deze website of 088 042 42 42 (lokaal tarief).

*In de DGF-heffing voor 2023 is niet het maximale bedrag opgenomen dat de pluimveesector moet bijdragen aan de bestrijding van vogelgriep in de periode 2020 t/m 2024. Een deel van de kosten voor de bestrijding van vogelgriep zal nog worden verrekend in de tarieven voor 2024.