Nieuws

EU-doelstelling legsector in 2023 overschreden

De EU stelt doelstellingen voor het maximaal percentage Salmonella besmette koppels in een lidstaat. Op onze website kunt u lezen naar welke serotypes gekeken wordt voor de verschillende schakels. Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, lag het aantal Salmonellabesmettingen in de Nederlandse legsector al jaren onder de doelstelling van de EU.

Salmonellabesmettingen in de legsector, wat kunt u doen?

Sinds de zomer van 2023 is er sprake van een stijging in het aantal Salmonellabesmettingen (m.n. Salmonella Enteritidis; S.E.) op legpluimveebedrijven. Zoals in dit bericht te lezen is, heeft dit geleid tot het overschrijden van de EU doelstelling van 2%. Hoewel deze overschrijding geen directe gevolgen heeft voor de monitoring van Salmonella, is het belangrijk

Teleurstellende uitspraak CBb over vangen van pluimvee

Ondanks de inzet vanuit AVINED in een collectieve juridische procedure heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in haar uitspraak van 4 juni 2024 aangegeven dat pluimvee niet aan de poten mag worden opgetild om ze in een krat of container te plaatsen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Aankondiging informatiebrief verhoogde tarieven DGF 2023

16 november 2022

Als pluimveehouder of broederij betaalt u mee aan het Diergezondheidsfonds (DGF). U krijgt daarvoor een heffing vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO heeft aangekondigd dat de DGF-tarieven voor pluimvee in 2023 flink hoger worden. Deze verhoging is het gevolg van de hoge bestrijdingskosten rondom vogelgriep en mycoplasma*. U ontvangt van RVO op 19 november meer informatie over de verhoging en de tarieven  voor uw bedrijf. Voor vragen kunt u bij RVO terecht via deze website of 088 042 42 42 (lokaal tarief).

*In de DGF-heffing voor 2023 is niet het maximale bedrag opgenomen dat de pluimveesector moet bijdragen aan de bestrijding van vogelgriep in de periode 2020 t/m 2024. Een deel van de kosten voor de bestrijding van vogelgriep zal nog worden verrekend in de tarieven voor 2024.