Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Corona: Hoe pas ik de RIVM adviezen toe in het werk op pluimveebedrijven?

7 april 2020

Op dit moment voert uw zoals gewoonlijk uw werkzaamheden uit op pluimveebedrijven. Dit kan vragen oproepen: Hoe ga ik op de werklocatie om met de adviezen van het RIVM? Hoe regel ik verantwoord vervoer naar de werklocatie? Een aantal zaken die u kan doen zijn:

  • Houdt 1.5 meter afstand waar mogelijk; We snappen dat dit niet altijd even makkelijk is. Probeer dit advies zo goed mogelijk te volgen door te kijken hoe u processen eventueel anders kan inrichten.
  • Bekijk alternatieve vervoersmogelijkheden; Ga bijvoorbeeld met meer busjes naar de pluimveehouder of met eigen auto’s.

De NVPSB geeft op haar website meer uitleg over de corona-maatregelen en adviezen voor pluimveeservicebedrijven hoe deze in te vullen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Pluimveehouders zijn via de IKB Ei- en IKB Kip-nieuwsbrief gevraagd om rekening te houden met bezoekers van hun bedrijf. Dit door o.a. voldoende ruimte te bieden voor het verkleden en om pauze te houden. Eigen medewerkers en bezoekers kunnen het beste apart werken. Verder dienen zij er zoals altijd voor de zorgen dat er plekken zijn om handen te wassen en te desinfecteren.