Nieuws

Bioveiligheidsplan

Het ministerie van LVVN heeft eerder dit jaar de verplichting opgesteld voor pluimveehouders om een bioveiligheidsplan samen met de dierenarts op te stellen. Hier hebben we u eerder over geïnformeerd.

Meldwijzer NVWA onveilige levensmiddelen aangepast

De NVWA heeft onlangs de Meldwijzer onveilige levensmiddelen aangepast. Elk levensmiddelenbedrijf in de keten is verplicht om een melding te doen van een onveilig levensmiddel.

Vogelgriep en bezoek op pluimveebedrijven

De vogelgriepsituatie in Nederland en in de landen om ons heen is zorgelijk. AVINED roept alle pluimveebedrijven en erfbetreders op om alert te blijven op de hygiëne op uw bedrijf en zo goed mogelijke bioveiligheidsmaatregelen op uw bedrijf te treffen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Corona: Hoe pas ik de RIVM adviezen toe in het werk op pluimveebedrijven?

7 april 2020

Op dit moment voert uw zoals gewoonlijk uw werkzaamheden uit op pluimveebedrijven. Dit kan vragen oproepen: Hoe ga ik op de werklocatie om met de adviezen van het RIVM? Hoe regel ik verantwoord vervoer naar de werklocatie? Een aantal zaken die u kan doen zijn:

  • Houdt 1.5 meter afstand waar mogelijk; We snappen dat dit niet altijd even makkelijk is. Probeer dit advies zo goed mogelijk te volgen door te kijken hoe u processen eventueel anders kan inrichten.
  • Bekijk alternatieve vervoersmogelijkheden; Ga bijvoorbeeld met meer busjes naar de pluimveehouder of met eigen auto’s.

De NVPSB geeft op haar website meer uitleg over de corona-maatregelen en adviezen voor pluimveeservicebedrijven hoe deze in te vullen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Pluimveehouders zijn via de IKB Ei- en IKB Kip-nieuwsbrief gevraagd om rekening te houden met bezoekers van hun bedrijf. Dit door o.a. voldoende ruimte te bieden voor het verkleden en om pauze te houden. Eigen medewerkers en bezoekers kunnen het beste apart werken. Verder dienen zij er zoals altijd voor de zorgen dat er plekken zijn om handen te wassen en te desinfecteren.