Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Facturatie door AVINED

15 juni 2021

Deze week worden de jaarlijkse facturen verstuurd voor de databases voor identificatie en registratie (KIP), antibioticaregistratie (CRA) en registratie van salmonella-uitslagen (KIPnet). De tarieven zijn door het AVINED-bestuur goedgekeurd en door de overheid vastgesteld.

  • I&R administratie (KIP)
    I&R is de basisadministratie van bedrijven, bedrijfskenmerken en pluimveeverplaatsingen. Dit is dé bron van gegevens bij dierziekte bestrijding en –monitoring. Actuele en juiste gegevens zijn essentieel bij een snelle en goede aanpak van dierziekte-uitbraken. De I&R-gegevens worden ook gebruikt voor de DGF-heffing, de landbouwtelling en andere regelingen van de overheid. Meer informatie over I&R is te vinden op onze website.
  • Registratie antibiotica (CRA)
    Dierenartsen registreren voorgeschreven en geleverde antibiotica in de CRA databank. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses die zorgvuldig en correct gebruik van antibiotica stimuleren en om het gebruik van antibiotica te monitoren. Pluimveehouders ontvangen een of meerdere keren per jaar individuele benchmarkrapporten over het gebruik van antibiotica op hun bedrijf. Meer informatie over de antibiotica aanpak kan gevonden worden op onze website.
  • Registratie Salmonella-uitslagen (KIPnet)
    Pluimveehouders zijn wettelijk verplicht om de uitkomsten van salmonella onderzoeken te registreren (KIPnet). De registratie van de onderzoeken gebeurt namens de pluimveehouders door de erkende laboratoria. De gegevens worden onder andere gebruikt om trends te volgen. Hoe eerder stijgingen van aantallen besmettingen bekend zijn, des te eerder kan daarop worden ingespeeld. Dit is van belang voor de hele sector. Meer informatie over de salmonella aanpak is te vinden op onze website.

Mijn AVINED

In de sectordatabanken is veel informatie opgenomen. Deze informatie is voor pluimveehouders te raadplegen via Mijn AVINED. Waar mogelijk ontvangt u informatie terug zoals markt- en benchmarkgegevens. U bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens in de databases, AVINED controleert dit niet. De NVWA, het COKZ en in voorkomend geval IKB Kip en IKB Ei controleren en handhaven hier op.

Meer informatie

Neem voor vragen over de factuur contact op met AVINED via info@avined.nl of 088 – 998 43 40. Mocht u de facturen van AVINED voortaan op een ander e-mailadres willen ontvangen, dan kunt u dit aanpassen in Mijn AVINED (onder het kopje Account).