Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Hulpmiddelen voor verantwoord middelengebruik

11 mei 2021

Als pluimveehouder zet u regelmatig middelen in. Of dit nu is om een stal te reinigen of te ontsmetten, reiniging van het drinkwatersysteem of ter bestrijding van plaagdieren. Weet u, als voedselproducent, hoe u de juiste keuzes maakt rondom inzet van middelen en producten? Kijk op de webpagina ‘Verantwoord middelen gebruik’ van AVINED voor meer informatie. De volgende tips vindt u onder meer terug op deze webpagina:

  1. De ‘beslisboom verantwoord middelen gebruik’ helpt u bij het maken van de juiste keuzes.
  2. Onder ‘biociden en gewasbeschermingsmiddelen’ vindt u uitleg over het Ctgb, hoe te zoeken in de database van het Ctgb en waar u nog meer op moet letten (PT-codes!).
  3. In de brochure ‘Verantwoord gebruik van reinigingsmiddelen’ vindt u meer informatie over reinigingsmiddelen, claims op producten, veiligheidsbladen, wettelijke kaders en correct reinigen en ontsmetten van bijvoorbeeld stallen en drinkwatersystemen. Een samenvatting van de brochure vindt u hier.

Mocht u er niet helemaal uitkomen met bijvoorbeeld bepaalde claims op producten en middelen, dan kunt u contact met ons opnemen.