Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Registratie letselpercentages

7 april 2022

Sinds begin 2021 is het mogelijk om letselpercentages in te vullen in Mijn AVINED. Dit, omdat vanuit de sector de vraag kwam om meer inzicht te krijgen in letsel bij vleeskuikens. Helaas worden letselpercentages nog niet door iedereen ingevuld, waardoor de cijfers op dit moment nog niet representatief zijn. Het uiteindelijke doel is om een benchmark mogelijk te maken, zodat u zelf in kunt zien hoe u scoort ten opzichte van andere bedrijven. Hiervoor zijn alle beschikbare gegevens nodig. Wij willen het daarom makkelijker voor u maken om letselpercentages in te vullen in Mijn AVINED. Graag horen wij wat we kunnen verbeteren aan het huidige systeem om het invullen van deze gegevens te bevorderen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een knop om de letselpercentages meteen door te mailen aan uw vangbedrijf. Hiermee voldoet u dan meteen aan de verplichting om de letselpercentages door te geven aan uw vangploeg.
Heeft u ideeën of loopt u tegen problemen aan bij het invullen van letselpercentages? Laat het ons per mail weten.

info@ikbkip.nl