Nieuws

Niet meer (standaard) preventief ruimen bij vogelgriep in pluimveedichte gebieden

Het ministerie van LNV heeft het beleid van preventief ruimen van bedrijven bij vogelgriepbesmettingen gewijzigd.

Intrekking ophokplicht in regio 19 en versoepeling verbod bezoek pluimveestallen (30-08-23)

Het ministerie van LNV heeft besloten de ophokplicht met ingang van 31 augustus 2023 ook in regio 19 (De Peel) in te trekken.

Onderzoek AVV: drie nieuw opkomende ziektekiemen

De afgelopen jaren is er een stijging te zien in het aantal bacteriële aandoeningen bij pluimvee. Om deze aandoeningen aan te kunnen gaan pakken heeft de Royal GD in opdracht van AVINED drie bacteriegroepen onderzocht:

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Registratie letselpercentages

7 april 2022

Sinds begin 2021 is het mogelijk om letselpercentages in te vullen in Mijn AVINED. Dit, omdat vanuit de sector de vraag kwam om meer inzicht te krijgen in letsel bij vleeskuikens. Helaas worden letselpercentages nog niet door iedereen ingevuld, waardoor de cijfers op dit moment nog niet representatief zijn. Het uiteindelijke doel is om een benchmark mogelijk te maken, zodat u zelf in kunt zien hoe u scoort ten opzichte van andere bedrijven. Hiervoor zijn alle beschikbare gegevens nodig. Wij willen het daarom makkelijker voor u maken om letselpercentages in te vullen in Mijn AVINED. Graag horen wij wat we kunnen verbeteren aan het huidige systeem om het invullen van deze gegevens te bevorderen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een knop om de letselpercentages meteen door te mailen aan uw vangbedrijf. Hiermee voldoet u dan meteen aan de verplichting om de letselpercentages door te geven aan uw vangploeg.
Heeft u ideeën of loopt u tegen problemen aan bij het invullen van letselpercentages? Laat het ons per mail weten.

info@ikbkip.nl