Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Registratie letselpercentages

7 april 2022

Sinds begin 2021 is het mogelijk om letselpercentages in te vullen in Mijn AVINED. Dit, omdat vanuit de sector de vraag kwam om meer inzicht te krijgen in letsel bij vleeskuikens. Helaas worden letselpercentages nog niet door iedereen ingevuld, waardoor de cijfers op dit moment nog niet representatief zijn. Het uiteindelijke doel is om een benchmark mogelijk te maken, zodat u zelf in kunt zien hoe u scoort ten opzichte van andere bedrijven. Hiervoor zijn alle beschikbare gegevens nodig. Wij willen het daarom makkelijker voor u maken om letselpercentages in te vullen in Mijn AVINED. Graag horen wij wat we kunnen verbeteren aan het huidige systeem om het invullen van deze gegevens te bevorderen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een knop om de letselpercentages meteen door te mailen aan uw vangbedrijf. Hiermee voldoet u dan meteen aan de verplichting om de letselpercentages door te geven aan uw vangploeg.
Heeft u ideeën of loopt u tegen problemen aan bij het invullen van letselpercentages? Laat het ons per mail weten.

info@ikbkip.nl