Nieuws

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip vindt beperkt, zorgvuldig en correct antibioticagebruik belangrijk

3 maart 2020

Het AVINED-programma zelfcontrole is gericht op het gebruik en de registratie van antibiotica in de pluimveevleessector. Op die manier is er goed inzicht in het gebruik van antibiotica. Uit resultaten van het programma zelfcontrole antibiotica blijkt dat in 2019 alle gecontroleerde antibiotica correct zijn geregistreerd. Dit is een mooi resultaat.

Antibioticaresistentie is een groot probleem voor mens en dier. Om de antibioticaresistentie te verminderen, is het van belang het gebruik van antibiotica laag te houden. IKB Kip ziet ook het belang van beperkt en juist antibioticagebruik. Door inzet van IKB Kip op dit dossier, krijgen deelnemers aan IKB Kip korting. Deelnemers betalen 115 i.p.v. 205 euro voor het programma zelfcontrole antibiotica.