Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Wijziging afvinklijsten voor uw IKB Kip controle

10 juni 2022

Voor IKB Kip zijn per schakel afvinklijsten ontwikkeld. Deze lijsten zijn nu aangepast zodat ze aansluiten bij de laatste wijzigingen van het certificatieschema van IKB Kip (06-2022). Deze lijsten geven een overzicht van de documenten die u tijdens een IKB Kip controle bij de hand moet hebben. Zo bent u goed voorbereid, heeft u de juiste documenten bij de hand en kan de controle efficiënter verlopen.

De documenten mag u zowel digitaal als geprint inzichtelijk maken. Achter elk document ziet u naar welk voorschrift dit verwijst. Voor de volledige actuele voorschriftenlijst kunt u altijd het certificatieschema raadplegen.

Afvinklijsten IKB Kip