Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB PSB: Uitvoeringsbesluit Corona en vogelgriep weer van kracht

10 november 2021

Door een snelle opmars van het Corona- en vogelgriepvirus in Nederland stelt IKB PSB het uitvoeringsbesluit weer in. Het uitvoeringsbesluit bevat maatregelen die de verspreiding van Corona en vogelgriep tegengaan.

Wat staat er in het uitvoeringsbesluit?

  • Controle op afstand is voor alle controles mogelijk behalve voor onaangekondigde controles. Uw CI neemt voor een aangekondigde controle contact met u op om af te stemmen op welke wijze deze wordt uitgevoerd.
  • De termijn voor het volgen van de cursus ‘Verantwoord pluimveeladen’ is met het uitvoeringsbesluit verruimd van drie naar zes maanden na indiensttreding of aanvang van de werkzaamheden. Meldt iedere nieuwe medewerker wel binnen 6 weken aan bij de cursusinstantie, dit blijft ongewijzigd.

Als u tegen andere zaken aanloopt in relatie tot de coronasituatie en/of vogelgriep, waardoor u niet meer kunt voldoen aan de IKB-voorschriften, meldt dit dan via info@ikbpsb.nl.

Op 2 april 2020 is het uitvoeringsbesluit ingesteld naar aanleiding van de Corona pandemie, met een aanpassing op 11 januari 2021 in verband met vogelgriep. Op 23 september 2021 is het uitvoeringsbesluit ingetrokken. Het (ongewijzigde) uitvoeringsbesluit is vanaf 10 november 2021 weer ingevoerd.

Uitvoeringsbesluit IKB PSB