Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB PSB: Wijzigingen certificatieschema per 1 september 2022

15 juli 2022

In overleg met de Adviescommissie IKB PSB is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB PSB voorbereid.
Per 1 september 2022 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Het doel van deze wijzigingen is IKB PSB verder te verduidelijken voor u als deelnemers, uw klanten én de controle organisatie.

Bijlage 1.1 Voorschriften IKB PSB

  • Voorschrift A02h is toegevoegd. Met dit voorschrift vindt bij ZZP’ers controle plaats op de kolommenbalans en grootboek uitdraai inhuur en uitbesteding werk van huidig en voorgaand boekjaar. Hiermee kunt u als ZZP’er aantonen dat u in de praktijk ook als ZZP’er werkzaam bent.
  • Voorschrift A029 is toegevoegd. Met dit voorschrift zal worden gecontroleerd of u correct gebruik maakt van het keurmerkreglement inclusief de vermelding van de pluimveeservice activiteit(en) waarvoor u een actuele certificering/erkenning heeft (zie wijziging keurmerkreglement).

Bijlage 4 Keurmerkreglement

  • Het vermelden van pluimveeservice activiteit(en) waarvoor u een actuele certificering/erkenning heeft onder het keurmerk IKB PSB wordt verplicht voor alle IKB PSB-deelnemers. Dit geeft duidelijkheid aan uw klanten en kan verwarring voorkomen.

Bijlage 8 Erkenningsvoorwaarde CI’s IKB PSB

  • De nieuwe controle systematiek, met onderscheid tussen controle op werkzaamheden en controle op financieel vlak, is opgenomen in het kennisniveau van de controleur.
Lees hier alle wijzigingen per 1 september 2022