Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Jaarplan en deelnemersbijdrage 2021

21 december 2020

Het jaarplan IKB Kip 2021 is goedgekeurd door het Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD). Naast de reguliere werkzaamheden die bij schemabeheer horen en het ondersteunen van deelnemers zoals u, richt IKB Kip zich in 2021 onder andere op de volgende punten:

  1. Samen naar een systeem om trots op te blijven – o.a. herpositionering van IKB Kip en vergroting van de waardering;
  2. IKB Kip als efficiënt en effectief schema – o.a. integratie van databanken voor meer efficiëntie;
  3. Schema en schemabeheer – o.a. harmonisatie binnen de keten;
  4. Ondersteuning van deelnemers – o.a. goede communicatie met deelnemers en promotie.

Het volledige jaarplan is hier te vinden. Deze werkzaamheden worden bekostigd vanuit de deelnemersbijdrage IKB Kip. Hieronder treft u de tarieven voor 2021 aan. Meer informatie over de deelnemersbijdrage vindt u hier.

Omschrijving Tarief 2021
Primaire bedrijven € 265
Slachterij/uitsnijderij € 750
Broederij € 750
Hoofdlocatie Multisites € 2.500 plus € 30,- per sublocatie