Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Nieuwsbrief AI – Update vogelgriepsituatie (04-06-21)

4 juni 2021

In Weert is een 10 km gebied ingesteld rond het bedrijf waar op 21 mei jl. HPAI is vastgesteld. Binnen dit gebied gelden vervoersverboden. Eerder is het vervoer van consumptie-eieren en vleeskuikens (naar de slacht) onder voorwaarden mogelijk geworden. In deze nieuwsbrief vindt u o.a. meer informatie wanneer het vervoer van broedeieren en (ander) pluimvee mogelijk wordt.

Data intrekking gebied Weert

  • Vanaf 7 juni 2021 kunnen met ontheffing van de NVWA en onder voorwaarden broedeieren worden vervoerd naar de broederij. De voorwaarden staan in de procedure. Meldt u ook tijdig aan bij de NVWA. Klik hier voor meer informatie over de procedures.
  • Vanaf 7 juni 2021 kunnen met ontheffing van de NVWA en onder voorwaarden opfokdieren worden vervoerd naar een leghennen- of vermeerderingsbedrijf. De voorwaarden staan in de procedure. Meldt u ook tijdig aan bij de NVWA. Klik hier voor meer informatie over de procedures.
  • Op 22 juni 2021 zal het 10 km-gebied Weert worden opgeheven, mits er zich geen nieuwe uitbraken voordoen. Vanaf dat moment gelden er geen beperkingen meer voor het vervoer van pluimvee in en uit het gebied.

Update risicobeoordeling deskundigengroep

LNV vraagt wekelijks aan de deskundigengroep dierziekten om een actuele risicobeoordeling op introductie van vogelgriep op pluimveebedrijven. Meer informatie over de beoordeling volgt begin volgende week.