Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

OVONED heeft vertrouwen in ingeslagen weg

1 augustus 2019

OVONED heeft kennis genomen van het rapport van Foodlog ‘een veiliger, integere en rendabele ei-keten’ en zal dit uitvoerig bestuderen. Als in dit rapport nieuwe inzichten worden gegeven, ten opzichte van de aanbevelingen uit het rapport van Onderzoekscommissie Sorgdrager en de Werkgroep Versterking Zelfregulering Eierketen (WVZE), zal OVONED de mogelijkheden inventariseren. Het is OVONED opgevallen dat een aantal constateringen niet stroken met de realiteit.

Het rapport van de Onderzoekscommissie Sorgdrager onderschrijft de 22 aanbevelingen van de WVZE. OVONED heeft daarom vertrouwen in de weg die zij ingeslagen heeft met de versterking van onder meer IKB Ei. IKB Ei doet dit met de kennis en vakmanschap van haar deelnemers, leden in het Centraal College van Deskundigen IKB Ei, en overige deskundigen, van broederij tot retail.

Ook de komende maanden werkt IKB Ei verder aan de versterking van de regeling. Bent u benieuwd waar de eierketen staat met de uitvoering hiervan? Raadpleeg dan de Voortgangsrapportage Actieplan Voedselveiligheid van april 2019 aan de Tweede Kamer of op de website www.ikbei.nl (onder ‘Versterking IKB Ei’). Dit najaar wordt de volgende voortgangsrapportage aangeboden aan de Tweede Kamer.

Contacten met de pers verlopen via Eric Hubers (06-12859921), voorzitter OVONED of Ben Dellaert, secretaris OVONED (bdellaert@avined.nl).