Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Salmonella aangetoond! Wat nu?

28 juni 2016

Stichting AVINED heeft op haar website teksten en stroomschema’s gepubliceerd over het onderzoek op Salmonella in de pluimveesector. Er is gestart met informatie voor legeindbedrijven. Informatie voor de andere schakels volgt. Als legpluimveehouder kunt u nu online antwoord vinden op vragen als:

• Welke wijzigingen in Salmonella regelgeving hebben plaatsgevonden t.o.v. de PPE-tijd?

• Wanneer moet ik welke monsters nemen, en in welke gevallen mag ik dat niet zelf doen?

• Welke stappen moet ik volgen als er Salmonella is aangetoond?

Voor een snel overzicht kunt u de stroomschema’s raadplegen. Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden in de bijbehorende PDF bestanden. U kunt op de onderstreepte woorden in het stroomschema klikken, waardoor u direct meer informatie krijgt over het betreffende onderwerp.

Klik hier om direct op de Salmonella pagina voor de legsector terecht te komen.

Salmonella uitslagen op Mijn AVINED

Heeft u ook al op ‘Mijn AVINED’ (www.avined.nl) gekeken naar uw Salmonella uitslagen? U kunt inloggen met uw huidige inlognaam en wachtwoord van KIP .

Let op: de controle op de aanwezigheid van alle Salmonella uitslagen in de database wordt aangescherpt bij de IKB controle en ook de overheid voert hierop controles uit. U bent zelf verantwoordelijk dat alle uitslagen aanwezig zijn in ‘Mijn AVINED’. Mochten er uitslagen nog niet zijn ingelezen, of is de informatie van de uitslag niet juist? Neem dan contact op met uw laboratorium.