Nieuws

Onderzoeksvragen of ideeën? Laat het AVINED weten

Uw mening als ondernemer in de pluimveesector telt. Niemand weet beter welke ontwikkelingen nodig zijn om (toekomstige) uitdagingen de baas te zijn. Dus, mocht u ideeën of interessante kennisvragen hebben, laat dit vooral weten via onze website.

Facturatie maart 2023

In de week van 20 maart worden de facturen van ADB en AVV verzonden.

Omschakeling van Bio naar Scharrel

Regelmatig krijgt AVINED vragen van legpluimveehouders die willen omschakelen van biologische houderijvorm naar houderijvorm scharrel of vrije uitloop. Graag informeren wij u over de stappen die hierbij komen kijken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Salmonella aangetoond! Wat nu?

28 juni 2016

Stichting AVINED heeft op haar website teksten en stroomschema’s gepubliceerd over het onderzoek op Salmonella in de pluimveesector. Er is gestart met informatie voor legeindbedrijven. Informatie voor de andere schakels volgt. Als legpluimveehouder kunt u nu online antwoord vinden op vragen als:

• Welke wijzigingen in Salmonella regelgeving hebben plaatsgevonden t.o.v. de PPE-tijd?

• Wanneer moet ik welke monsters nemen, en in welke gevallen mag ik dat niet zelf doen?

• Welke stappen moet ik volgen als er Salmonella is aangetoond?

Voor een snel overzicht kunt u de stroomschema’s raadplegen. Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden in de bijbehorende PDF bestanden. U kunt op de onderstreepte woorden in het stroomschema klikken, waardoor u direct meer informatie krijgt over het betreffende onderwerp.

Klik hier om direct op de Salmonella pagina voor de legsector terecht te komen.

Salmonella uitslagen op Mijn AVINED

Heeft u ook al op ‘Mijn AVINED’ (www.avined.nl) gekeken naar uw Salmonella uitslagen? U kunt inloggen met uw huidige inlognaam en wachtwoord van KIP .

Let op: de controle op de aanwezigheid van alle Salmonella uitslagen in de database wordt aangescherpt bij de IKB controle en ook de overheid voert hierop controles uit. U bent zelf verantwoordelijk dat alle uitslagen aanwezig zijn in ‘Mijn AVINED’. Mochten er uitslagen nog niet zijn ingelezen, of is de informatie van de uitslag niet juist? Neem dan contact op met uw laboratorium.