Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Salmonella stroomschema’s voor opfok legbedrijven

7 mei 2020

Er zijn twee stroomschema’s ontwikkeld voor opfok legbedrijven. Deze stroomschema’s zijn er om het voor u inzichtelijker te maken welke monsters u wanneer neemt (wettelijk- en IKB Ei verplicht) en wat u doet als er Salmonella is aangetoond. Deze stroomschema’s worden voor u beschikbaar gesteld door AVINED en zijn een visuele weergave van de verplichtingen rondom Salmonella.

Naast de bestaande Salmonella pagina’s binnen de AVINED-website voor vleeskuiken- en legeindbedrijven, is er een nieuwe pagina voor opfok legbedrijven toegevoegd. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot Salmonella voor opfok legbedrijven en antwoord op vragen als:

  • Wanneer neem ik welk monster, en in welke gevallen mag ik dat niet zelf doen?
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten rondom de monsternames?
  • Welke stappen volgen er als er Salmonella is aangetoond en welke keuzes heb ik hierin als pluimveehouder?
  • Welke informatie heeft mijn laboratorium nodig? Gebruik hiervoor het inzendformulier.
  • Wat wordt er bedoeld met een officieel onderzoek en wie komt hiervoor langs op mijn bedrijf?