Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Stap voor stap naar digitale antibiotica benchmarkrapporten

13 januari 2022

Sinds een half jaar is uw antibiotica benchmarkrapport digitaal beschikbaar via ‘MijnAvined’ onder ‘Mijn documenten’. Vanaf eind januari wordt een deel van de rapportages niet meer via de post verstuurd. Het rapport is dan uitsluitend digitaal beschikbaar. U krijgt een melding via de e-mail wanneer een rapport in ‘MijnAvined’ is geplaatst. Dit geldt voor de individuele benchmarkrapporten van pluimveehouders, waarvan het gebruik:

  • nul DDDA betreft;
  • in het groene gebied zit (en dus niet in een signalerings- of actiegebied).

Is het antibioticagebruik >0 DDDA óf bevindt uw bedrijf zich in een signalerings- of actiegebied, dan ontvangt u nog wel een rapportage via de post. Na een aantal maanden wordt dit proces geëvalueerd en bij succes voortgezet. Neem voor vragen contact op met AVINED (info@avined.nl).