Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Toelichting eerdere wijzigingen IKB PSB (per 1 april 2019)

8 augustus 2019

Per 1 april zijn er ook al wijzigingen geweest in het certificatieschema IKB PSB. Naar aanleiding hiervan hebben wij een aantal vragen ontvangen over de invulling van de twee onderstaande voorschriften:

Het opstellen van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Uit de eerste controleresultaten blijkt dat dit punt vaak wordt afgekeurd, omdat er geen RI&E aanwezig is. Het is voor alle IKB PSB deelnemers (óók zzp’ers) verplicht om te beschikken over een RI&E. Op de website www.rie.nl kunt u eenvoudig de stappen volgen om zelf een RI&E op te stellen.

Het opstellen van een werkinstructie

Om u te helpen bij het opstellen van een werkinstructie zijn voorbeeld werkinstructies geplaatst op onze website. In de werkinstructie legt u vast hoe u en uw medewerkers werkzaamheden uitvoeren.