Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Wijzigingen IKB PSB per 1 september 2019

8 augustus 2019

Begin juli bent u per brief geïnformeerd over wijzigingen die per 1 september 2019 van kracht worden.

Hieronder informeren wij u kort over vijf belangrijke wijzigingen:

Alle IKB PSB activiteiten:

  • IKB PSB bedrijven vermelden het eigen KvK-nummer op de werkbon.

Ent- en laadbedrijven:

  • Het is niet meer mogelijk om een ontheffing aan te vragen voor uitvoeren van salmonella onderzoek op eigen apparatuur/materiaal. Let op! Deelnemers die beschikken over een ontheffing voor het Salmonella onderzoek: deze ontheffing komt per 1 september 2019 te vervallen.

Entbedrijven:

  • Iedere nieuwe medewerker van de IKB PSB-deelnemer welke fysiek betrokken is bij de ent-werkzaamheden volgt binnen 6 weken na indiensttreding een inwerkprogramma welke minimaal 2 uur duurt.

Laadbedrijven:

  • Bij de fysieke controle moet ook de persoonsgebonden certificaat-pas van de cursus ‘Verantwoord pluimveeladen’ getoond worden.

Ontsmettingsbedrijven:

  • Er mogen enkel middelen inzet worden, welke in het land van inzet van het middel, toegelaten zijn.

De overige wijzigingen kunt u lezen in de wijzigingsbrief.