Meldpunt IKB

AVINED heeft het Meldpunt IKB ingericht om al dan niet anoniem melding te maken van onjuist handelen of overtredingen van de IKB-voorschriften. Uiteraard kunt u hier ook een positief geluid laten horen! Het Meldpunt IKB is ingericht voor de kwaliteitsschema’s: IKB Kip, IKB Ei en IKB PSB

Binnen deze kwaliteitsschema’s bestaat al een goede controlesystematiek en zijn de deelnemers gemotiveerd om een goede basis neer te zetten. We kunnen echter niet alles monitoren en zijn hier mede afhankelijk van wat anderen horen en zien. Het Meldpunt IKB is daarom een goede aanvulling om te zorgen dat de kwaliteitsschema’s iedere dag op een goed niveau presteren. Het spreekt voor zich dat opgetreden wordt indien daadwerkelijk misstanden worden geconstateerd. En dit is uiteindelijk in het belang van de (grote meerderheid van) goedwillende bedrijven.

Het Meldpunt IKB is er om signalen uit de praktijk in beeld te houden. Het Meldpunt IKB is niet bedoeld voor vragen en/of advies.

Hoe kunt uw een melding doen?

U kunt via meldpuntikb@avined.nl of via 088 – 998 4390 uw melding doorgeven. Melden via het telefoonnummer kan anoniem. Uw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet openbaar gemaakt of verstrekt aan derden.

Wie kunnen een melding doen?

Wat doet AVINED met uw melding?

Meer informatie

Team Meldpunt IKB

Ninah van den Engel
Lisa Hoonhout
Marloes Busscher
 
088 – 998 4390