VKI

Slachtpluimvee moet voorzien zijn van voedselketeninformatie (VKI). Deze informatie moet 24 uur vóór de slacht bij de slachterij aanwezig zijn.

VKI geeft informatie over de geleverde dieren met bestemming slacht. De informatie maakt duidelijk op welke punten de slachterij en de NVWA bij het slachten en het keuren extra moeten opletten. Zo draagt de informatie bij aan een optimale veiligheid van het vlees.

U kunt ook in KIP eenvoudig een VKI-formulier opmaken.

Inloggen KIP

stock5.jpg

Procedure

Op deze website zijn verschillende versies van het VKI-formulier beschikbaar.

  • Voor vleeskuikens is er een Excel-bestand met voorkeuzen voor medicijnen en vaccins.
  • Voor andere soorten pluimvee is er een algemeen Excel-bestand zonder voorkeuzemogelijkheden. Dit bestand is ook in het Engels, Duits, Frans, Pools en Deens beschikbaar.

De pluimveehouder vult het formulier in met de gegevens van het te slachten koppel. Minimaal 24 uur voor de slacht gaat het formulier per fax of per e-mail naar de slachterij. Een ondertekende kopie gaat mee met iedere vrachtwagen. Ook wordt er één exemplaar bewaard in de eigen administratie.

Verschillende slachterijen, integraties en voerleveranciers hebben een eigen formulier ontwikkeld. Dit formulier moet door de NVWA worden goedgekeurd.

Contactpersoon