Nieuws

Nieuwe versie van Mijn AVINED

Dinsdagmiddag 22 april wordt de nieuwe versie van Mijn AVINED gepubliceerd. Mijn AVINED krijgt een verbeterde vormgeving in de huisstijl van AVINED. Daarnaast wordt het systeem iets sneller in gebruik.

Verpakken Salmonella monsters

De Nederlandse pluimveesector zet zich in voor veilige voeding. U als pluimveehouder en levensmiddelenproducent levert een belangrijke bijdrage door monstermateriaal voor Salmonella-onderzoek in te sturen.

Reactie AVINED op artikel RIVM: eieren van hobbykippen

Avined heeft op dinsdag 15 april kennisgenomen van het advies van het RIVM om geen eieren van particulier gehouden leghennen meer te eten. Binnen de pluimveesector heeft het monitoren van PFAS in eieren van commerciële bedrijven al jarenlang hoge prioriteit. Sinds 1 januari 2023 gelden er Europese normen voor PFAS in eieren. Vanaf dat moment

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Corona: IKB Kip-controles en bezoek op uw bedrijf

9 juli 2020

IKB Kip-controles

Het coronavirus heeft invloed op ons dagelijks leven. Het is daarom van belang dat we de adviezen van het RIVM volgen en rekening houden met zowel uw gezondheid en veiligheid, als dat van uw bezoekers. Via een nieuwsbrief bent u daarom geïnformeerd over een aantal aanpassingen in de werkwijze van IKB. De meeste IKB-controles, zoals de jaarlijkse hercontrole, zijn vanaf 2 april op afstand uitgevoerd.

 

In Nederland wordt het beleid rondom corona geleidelijk aan versoepeld. Ook is er vanuit het veld een toenemende vraag naar het uitvoeren van controles op uw bedrijf. Daarom zal de Certificerende Instantie (CI) samen met u besluiten over het uitvoeren van de IKB-controle op afstand, of door een bezoek aan uw bedrijf.

 

Bezoek op uw bedrijf

 

Voor verschillende werkzaamheden schakelt u als deelnemer externe partijen in. U kunt uw bezoekers helpen zich aan de maatregelen te houden. Denk daarnaast ook aan de volgende punten:

 

    • Geef het tijdig door aan uw bezoekers als u verkoudheidsklachten of verhoging heeft.

       

 

    • Zorg voor voldoende beschikbare kleed- en pauzeruimte.

       

 

    • Laat medewerkers van uw bedrijf en de bezoekers zoveel mogelijk apart werken.

       

 

 

Zorg er zoals altijd voor dat bezoekers hun handen kunnen wassen en desinfecteren. Zorg ook voor een plek waar eventuele materialen en voertuigen schoongespoten kunnen worden.