Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Brandveiligheid op uw bedrijf

10 oktober 2019

Graag garandeert u de veiligheid van uzelf, uw medewerkers en de dieren op uw bedrijf. De brandveiligheid op uw bedrijf is daarin voor IKB Kip een actueel thema.

Elektrakeuring

Kortsluiting in, of zelfontbranding van elektrische installaties is een van de meest voorkomende oorzaken van stalbranden. Daarom is voorschrift B10 in IKB Kip opgenomen. Voorschrift B10 (IKB Kip 1.2 Pluimveebedrijven) vraagt u de elektrische installaties in uw stallen te laten controleren.

Wat kunt u verder doen?

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van maatregelen om het risico op een stalbrand te verkleinen.

  • U kunt de checklist stalbranden invullen. Zo kan u nagaan wat de grootste risico’s voor uw bedrijf zijn en hoe u deze risico’s kunt verkleinen.
  • Via LTO kunt u met een studiegroep of afdeling een informatiebijeenkomst aanvragen over brandveiligheid.

Brandveiligheid in IKB Kip