Nieuws

Nieuw convenant Diergezondheidsfonds (26 april 2024)

De pluimveesector heeft samen met de andere veehouderijsectoren nieuwe afspraken gemaakt met het ministerie van LNV over het Diergezondheidsfonds (DGF) voor de periode 2025 t/m 2029.

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Eigen teelt en boer-boer levering

27 mei 2021

In de wijzigingsbrief wordt benoemd dat bij eigen teelt en boer-boer levering volgens de voorwaarden van de norm GMP BA10 gewerkt moet worden. Wij hebben hier enkele vragen over gekregen. De wijziging houdt in dat ook boer-boer levering aan deze norm moet voldoen. Er stond al in de voorschriften dat conform GMP BA10 gewerkt moest worden bij eigen teelt. Dit betekent niet dat er per se een certificaat aanwezig dient te zijn. Is er geen certificaat, dan moet de deelnemer aantonen dat gewerkt wordt conform de norm GMP BA10. De BA10 norm kan geraadpleegd worden via deze link. Ook gelijkgestelde schema’s zoals VVAK zijn toegestaan (voorschrift F01).