Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Aanwijzingen consumptie-eieren Hierden IV ingetrokken, vogelgriepsituatie nog onrustig (10 juni 2022)

13 juni 2022

Aanwijzingen vervoer consumptie-eieren Hierden
De aanwijzingen van pakstations en verwerkers voor het vervoer van consumptie-eieren vanuit het beperkingsgebied Hierden IV zijn ingetrokken, vanwege de nieuwe uitbraken van HPAI in Hierden. 72 uur na deze laatste uitbraken (dus vanaf maandagmorgen 13 juni 2022) kan het vervoer van eieren uit de beperkingsgebieden Hierden mogelijk worden, als er geen nieuwe uitbraken in het gebied zijn en de nieuwe aanwijzingen zijn gepubliceerd. De NVWA bereidt deze nieuwe aanwijzingen voor.

Vogelgriepsituatie
De vogelgriepsituatie in Nederland is nog altijd onrustig. De deskundigengroep dierziekten meldde begin juni 2022 dat het aantal HPAI positieve wilde vogels vanaf medio mei weer wat toeneemt na een afname in april 2022. Het risico op introductie van vogelgriep op een pluimveebedrijf is wel verlaagd sinds de vorige beoordeling, maar is het risico nog altijd matig tot hoog.
Het blijft dus van belang om scherp te zijn op een strikte uitvoering van de hygiënemaatregelen op uw bedrijf. Zorg er ook dat er geen bezoekers op uw bedrijf komen, tenzij strikt noodzakelijk. Klik hier voor tips over hygiëne en vogelgriep.