Nieuws

Afvoermogelijkheden beperkingsgebied Putten (5 december 2023)

Vanaf heden is afvoer van consumptie-eieren en vleeskuikens uit het beperkingsgebied Putten onder voorwaarden weer mogelijk.

Vogelgriep vastgesteld bij legbedrijf in Putten (2 december 2023)

Het ministerie van LNV meldt dat in Putten (gemeente Putten, provincie Gelderland) vogelgriep is vastgesteld op een leghennenbedrijf.

IKB Kip - Jaarplan en deelnemersbijdrage 2024

Het jaarplan en de deelnemersbijdrage 2024 voor IKB Kip zijn vastgesteld.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Brandveiligheid op uw bedrijf

10 oktober 2019

Graag garandeert u de veiligheid van uzelf, uw medewerkers en de dieren op uw bedrijf. De brandveiligheid op uw bedrijf is daarin voor IKB Kip een actueel thema.

Elektrakeuring

Kortsluiting in, of zelfontbranding van elektrische installaties is een van de meest voorkomende oorzaken van stalbranden. Daarom is voorschrift B10 in IKB Kip opgenomen. Voorschrift B10 (IKB Kip 1.2 Pluimveebedrijven) vraagt u de elektrische installaties in uw stallen te laten controleren.

Wat kunt u verder doen?

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van maatregelen om het risico op een stalbrand te verkleinen.

  • U kunt de checklist stalbranden invullen. Zo kan u nagaan wat de grootste risico’s voor uw bedrijf zijn en hoe u deze risico’s kunt verkleinen.
  • Via LTO kunt u met een studiegroep of afdeling een informatiebijeenkomst aanvragen over brandveiligheid.

Brandveiligheid in IKB Kip