Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Digitale Kakelsessie Salmonella bemonstering

22 november 2021

Op 24 november en 2 december organiseert AVINED samen met diverse partners een Webinar (Kakelsessie) voor respectievelijk (opfok) (groot)ouderdierbedrijven en (opfok) legbedrijven over het zelf nemen van Salmonellamonsters. Onder anderen door de medewerking van dierenartsen en pluimveehouders is deze Kakelsessie ingericht om de praktische kant te belichten van de Salmonellamonstername die u uitvoert. Natuurlijk is deze Kakelsessie ook de uitgelezen kans om uw vragen over Salmonellamonstername te stellen, dus mis het niet!

 

Meldt u direct aan voor de Kakelsessie:

  • Voor (opfok) (groot)ouderdierbedrijven – 24 nov. van 19.30 tot 20.15 uur, klik hier.
  • Voor (opfok) legbedrijven – 2 dec. van 19.30 tot 20.15 uur, klik hier.

 

Heeft u liever voor het aanmelden aanvullende informatie, lees dan:

 

Het belang van goede monstername

Er hangt voor u als pluimveehouder veel af van de uitslag van het Salmonella-onderzoek. Zeker nu een eerste positieve testuitslag met een bestrijdingsplichtig Salmonella serotype een directe besmetverklaring door de NVWA tot gevolg heeft. Meer informatie hierover kunt u vinden in een eerder nieuwsbericht van AVINED.

Wilt u de kwaliteit van uw monstername verbeteren en daarmee de kans op onjuiste testuitslagen verkleinen? Gebruik dan het protocol monstername Salmonella-onderzoek om de juiste stappen te doorlopen.

Protocol monstername Salmonella-onderzoek