Nieuws

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Wie oft machen Sie von der Dusche Gebrauch?

Der Geflügelsektor wird unter anderem mit der Geflügelpest konfrontiert und verfügt nur über ein begrenztes Potenzial zur Prävention. Aus diesem Grund möchten wir nochmals auf die Bedeutung des Duschens hinweisen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Verklein het risico op vogelgriep

10 mei 2022

Helaas blijft de vogelgriepsituatie zorgelijk. Er is een aantal tools beschikbaar die u kunt gebruiken om het risico op vogelgriepverspreiding te verkleinen.

  • Vul samen met uw dierenarts de vernieuwde hygiënescan in om te kijken of er nog verbeterpunten zijn. Soms is nog net een kleine aanpassing mogelijk op bijvoorbeeld het gebied van bezoekers, materialen of plaagdieren, waardoor het risico verkleind kan worden.
  • Wees ook alert op uw eigen handelen, zeker op de momenten dat u ‘nog even snel in de stal kijkt’, of op het moment dat u ‘even naar buiten stapt om bij de silo te kijken’.
  • Algemene tips over bedrijfshygiëne kunnen gevonden worden op de website van AVINED.
  • Staat u voor moeilijke keuzes in uw bedrijf, voor uw gezin of voor uzelf en heeft u behoefte aan een luisterend oor? Neem dan contact op met Stichting Zorg om Boer en Tuinder (ZOB). Erover praten helpt.

Loopt u tegen problemen aan met de IKB Kip controle? Neem dan vooraf contact op met het secretariaat van IKB Kip (info@ikbkip.nl). Alleen samen kunnen we deze situatie indammen.