Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Inzetten van biocides of gewasbeschermingsmiddelen, waar moet ik op letten?

1 juli 2021

In de nieuwsbrief van mei hebben we stilgestaan bij de hulpmiddelen die u kunt gebruiken om te komen tot verantwoord middelen gebruik op uw bedrijf. Deze keer willen wij stilstaan bij het inzetten van biociden en gewasbeschermingsmiddelen. Kijk voordat u een biocide of gewasbeschermingsmiddel inzet in de database van het Ctgb of dit middel is toegelaten. Hier vindt u meer informatie over het Ctgb en het zoeken binnen hun database. Vervolgens is het belangrijk dat u het volgende controleert:

  • Product Toepassing (PT): Voor elk product is beoordeeld voor welke toepassing het geschikt is, dit wordt weergegeven in PT-codes. Deze code vindt u onder het kopje ‘toepassingen’ op de Ctgb-site. Voor meer uitleg over de PT code klikt u op de toepassingen. Hier krijgt u namelijk uitleg onder welke voorwaarden u het product mag gebruiken. U mag het product alleen gebruiken zoals beschreven onder de PT-codes.
  • Gebruiksvoorschrift: Lees ook het wettelijke gebruiksvoorschrift. U dient zich hieraan te houden om het product veilig te mogen en kunnen gebruiken.