Nieuws

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage

De deelnemersbijdrage 2024 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten is voorkomen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Vogelgriep en IKB PSB – uitvoeringsbesluit ingesteld

13 januari 2021

Wij hebben u eerder al geïnformeerd over de situatie rondom vogelgriep. Aangezien de dreiging van vogelgriep groot blijft en de vogeltrek nog niet is voltooid, willen wij nogmaals enkele punten benadrukken.

Een goede hygiëne en biosecurity blijven belangrijk. Volg de hygiëneprotocollen op, zoals het bezoekersprotocol. Tips over bedrijfshygiëne vindt u hier. Raadpleeg de website van AVINED voor de meest actuele informatie.

Binnen IKB PSB is sinds 11 januari een uitvoeringsbesluit van kracht. Dit uitvoeringsbesluit bevat stukken uit het vorige uitvoeringsbesluit ten aanzien van corona en is geactualiseerd naar aanleiding van de vogelgriepsituatie. Het uitvoeringsbesluit maakt het mogelijk om controles op afstand uit te voeren. Voor IKB PSB blijft gelden: geen bezoek aan stal of andere vogelverblijfplaats tenzij noodzakelijk. Bij het inplannen van de controle zal de controleur met u bespreken wat haalbaar en mogelijk is.

Als u tegen andere zaken aanloopt in relatie tot de coronasituatie en/of vogelgriep, waardoor u niet meer kunt voldoen aan de IKB-voorschriften, meldt dit dan via info@ikbpsb.nl.