Nieuws

Afvoermogelijkheden Maurik (19 augustus 2022)

Vanaf heden is de afvoer van consumptie-eieren en vleeskuikens uit het beperkingsgebied Maurik weer mogelijk.

Vogelgriep vastgesteld in Lunteren (18 augustus 2022)

Het ministerie van LNV meldt dat in Lunteren (gemeente Ede, provincie Gelderland) op een eendenbedrijf vogelgriep is vastgesteld.

Vogelgriep vastgesteld op een kinderboerderij in Vlaardingen (17 augustus 2022)

Het ministerie van LNV meldt dat in Vlaardingen (provincie Zuid-Holland) op een kinderboerderij vogelgriep is vastgesteld.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Vragen over de onderzoeksbijdrage

7 april 2020

Twee weken geleden stuurde AVINED de primaire bedrijven de factuur voor de onderzoeksbijdrage. Mogelijk roept deze factuur vragen bij u op. Hierbij twee vragen die vaak gesteld zijn aan AVINED:

1. Waarom staan er ook koppels van 2018 op mijn factuur, betaal ik nu niet dubbel?
U betaalt eenmalig over elk opgezet koppel, dit wordt automatisch bijgehouden. U kunt dit ook controleren door de koppels op de factuurspecificatie van verschillende facturen te vergelijken. Een koppel uit 2018 staat op uw huidige factuur als deze niet met de vorige factuur is meegegaan.

2. Waarom is mijn bijdrage voor 2019 hoger dan 2018?

2018 was een opstartjaar voor de onderzoeksagenda van de pluimveesector. In de onderzoeksagenda van 2019 wordt meer onderzoek uitgevoerd dan in 2018. Een groot deel van het veterinaire praktijkonderzoek valt nu ook onder de onderzoeksagenda. In 2018 kon dit nog (deels) uit reserves worden betaald. Dit betekent dat de bijdrage tussen 2018 en 2019 flink omhoog gaat. Lees hier meer over de veterinaire praktijkonderzoeken.

In de veelgestelde vragen vindt u mogelijk antwoord op overige vragen. Staat u vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@avined.nl of bel naar 088 998 4340.