Nieuws

Gewijzigde Salmonella aanpak in de legsector. Wat kunt u doen?

In 2021 is de Salmonella aanpak in de legsector gewijzigd. We lichten deze twee wijzigingen toe en nemen u mee in wat u zelf kunt doen om in te spelen op de nieuwe aanpak.

Digitale Kakelsessie Salmonella bemonstering

Lees hier over de Webinar (Kakelsessie) over het zelf nemen van Salmonellamonsters op 24 november en 2 december voor (opfok) (groot)ouderdierbedrijven en (opfok) legbedrijven.

Nog tien weken voor uw Salmonella subsidieaanvraag

Graag herinneren wij u eraan dat u tot 31 januari 2022 17:00 de tijd heeft om een aanvraag voor de Salmonellasubsidie in te dienen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Regelgeving Salmonella

Regelgeving rondom Salmonella is Europees en nationaal vastgelegd.

Europese regelgeving

Europese regelgeving vormt de basis voor de Salmonella-aanpak in de pluimveesector. Onderstaande verordeningen zijn opgesteld voor onder andere de bestrijding van Salmonella met als doel de prevalentie van serotypen Salmonella te verminderen.

Basisverordening: Verordening (EG) Nr. 2160/2003
Vermeerderingskoppels: Verordening (EU) Nr. 200/2010
Legkippen: Verordening (EU) Nr. 517/2011
Vleeskuikens: Verordening (EU) Nr. 200/2012
Kalkoenen: Verordening (EU) Nr. 1190/2012

Microbiologische criteria voor levensmiddelen: Verordening (EG) Nr. 2073/2005

Nationale regelgeving

De nationale regelgeving rondom Salmonella is vastgelegd in het Besluit houders van dieren en de Regeling houders van dieren (m.n. artikel 7b.40-49).

U kunt alle Nederlandse wetgeving opzoeken door hier te klikken.