Nieuws

Gebruik hygiëneprotocol bij bezoek pluimveestallen (25 april 2024)

Het ministerie van LNV heeft op 24 april 2024 de bezoekersregeling voor pluimveestallen aangepast. Bezoek van pluimveestallen is weer toegestaan.

Ophokplicht volledig ingetrokken (24 april 2024)

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel.

Ophokplicht grotendeels ingetrokken (26 maart 2024)

Het ministerie van LNV meldt dat de ophok- en afschermplicht voor pluimvee per direct is ingetrokken voor bijna heel Nederland. De ophokplicht blijft voorlopig nog van kracht in de Gelderse Vallei en de Limburgse Peel (de regio’s 7, 10 en 19) vanwege de pluimveedichtheid in deze regio’s.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Onderzoeksbijdrage 2020

25 september 2020

Op de website van AVINED zijn de AVV tarieven 2020 gepubliceerd. Er treed een wijziging op van de tarieven voor de fokkerij van de vleessector. Vanaf 2021 betalen de broederijen voor fokmateriaal vlees voor de ingelegde eieren voor de Nederlandse markt. Voorheen waren dit de aantallen opgezette vleeskuikenmoederdieren.

De hoogte van uw factuur is afhankelijk van de opgezette koppels, ingelegde eieren (voor broederijen) of aangevoerde eieren (pakstations). Om de bijdrage over het jaar wat te spreiden, zal de onderzoeksbijdrage vanaf 2020 voor de meeste bedrijven in fases worden geheven. De factuur voor de eerste helft van 2020 kunt u verwachten in oktober 2020. Pakstations en broederijen ontvangen de factuur in 1 keer aan het begin van 2021.

Ook in 2020 is er vanuit het onderzoeksprogramma veel praktijk- en veterinair onderzoek uitgevoerd. Hierover valt van alles terug te lezen via de website van AVINED en op de verschillende vakmedia.

Veelgestelde vragen Onderzoek en innovatie